Japanskinspireret fastelavnsbolle med soya saltkaramel og sort sesamcreme

type

Type

bagværk

land

Portioner

12 personer

Arbejdstid

+60 minutter

Rosa tallerken i blomsterform

Rosa tallerken i blomsterform

185,00 DKK

Gå til produkt

Koba x Seramikku fastelavnsbolle

Fastelavnsboller er et hit hos de fleste, og disse er ingen undtagelse i følge os!  Denne japanskinspirerede fastelavnsbolle har samme lækre krumme og cremede fyld som en klassisk fastelavnsbolle, men den indeholder et twist i form af japansk inspirerede smage som soya og sort sesam. Fastelavnsbollen er udviklet i samarbejde med Koba Baking Studio, og der blev meldt totalt udsolgt i de fire dage vi solgte den i vores pop-up. Vi fortsætter derfor denne succes, ved at give dig mulighed for at lave dem selv, og med garanti få en helt ny fastelavnsbolleoplevelse. Denne fastelavnsbolle er unik og anderledes og et perfekt stykke bagværk, hvis du vil imponere dine gæster og give dem en helt ny smagsoplevelse.

Ingredienser

Til 12 stk

Vandbakkelse

  1. 145 ml vand 
  2. 75 g smør 
  3. 1 spsk sukker
  4. 1 knivspids salt
  5. 110 g mel
  6. 3 æg

Craquelin

  1. 50 g smør
  2. 50 g flormelis
  3. 50 g mel
  4. 1 tsk aktivt kul pulver

Sesam praliné

  1. 140 g sukker 
  2. 140 g sort sesam 

Sesamcreme

  1. 1 æggeblomme
  2. 30 g flormelis
  3. 12 g majsstivelse
  4. 140 g mælk
  5. 30 g sesam praliné

Saltet soyakaramel

  1. 150 g sukker
  2. 35 g smør
  3. 60 ml piskefløde
  4. 1 tsk soya

Vaniljeflødeskum

  1. 1 vaniljestang eller 1/2 teske vaniljesukker
  2. 350 ml piskefløde
  3. 20 g sesamcreme

Karameldekoration

  1. 80 g sukker

Fremgangsmåde

Start med at lave din craquelin: 

  • Bland smør, mel, sukker og kul sammen.
  • Rul blandingen ud mellem to stykker bagepapir, til det er cirka 2 mm tykt.
  • Sæt det derefter på køl i 20 minutter, for at blandingen sætter sig.

Mens din craquelin køler, laver du vandbakkelsesdejen: 

  • Varm vand, smør og sukker i en gryde. Når det begynder at koge blandes mel i.
  • Lad blandingen køle og bland derefter æg i en efter en.

  • Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose og sprøjt små portioner ud med en diameter på cirka 4 cm. på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • Skær små cirkler med en diameter på ca. 5 cm ud af din Craquelin-blanding og placer den på toppen af din ubagte vandbakkelse.

  • Bag dine vandbakkelser ved 180 grader over- og undervarme i 30 minutter. Sørg for ikke at åbne ovndøren under bagning.

Lav herefter din sesampraliné:

  • Lav en karamel af sukkeret, ved at lade det smelte langsomt i en gryde uden omrøring ved middelvarme.
  • Hæld det derefter ud på bagepapir og lad det køle.
  • Bland derefter karamellen med sesamfrøene i en foodprocessor.

Nu kan du lave din sesamcreme:

  • Bland æg, sukker og majsstivelse i en skål.
  • Varm mælken i en gryde og hæld den varme mælk over blandingen, mens du rører rundt.
  • Hæld hele blandingen tilbage i gryden og varm det op under omrøring til det tykner.
  • Bland til sidst sesampraliné i.

Saltet soyakaramel:

  • Smelt sukkeret på middelvarme til det bliver en karamel.
  • Tilføj smør og rør grundigt til det er smeltet.
  • Når smøren er smeltet, røres piskefløden i, indtil det stopper med at dampe.
  • Lad det køle en smule og bland soyaen i.
  • Lad det herefter køle helt af.

Vaniljeflødeskum:

  • Kog vanilje og fløde sammen og lad det derefter køle.
  • Når det er køligt, tilføjer du noget sesamcreme og pisker det sammen.

Karameldekoration:

  • Lav en karamel og hæld den ud på bagepapir.
  • Når karamellen er hård knækkes den til små stykker.

Saml din fastelavnsbolle:

  • Skær vandbakkelserne over.
  • Fyld bunden med sesamcreme.
  • Placer, eller sprøjt med en sprøjtepose, en klat soya saltkaramel i midten.
  • Sprøjt derefter flødeskummet ovenpå og sæt toppen af vandbakkelsen ovenpå.
  • Dekorer toppene med karamelstykkerne.

いただきます

velbekomme

Kan serveres med

Se andre opskrifter